300 г брашно
	1 бр. яйце
	3 с.л. олио
	щипка захар
	щипка сол
	За пълнежа:
	500 г къпини
	2 с.л. лимонов сок
	100 г захар
	2 бр. ябълки
	50 г печени бадеми
	60 г масло
	100 г смлени бадемови ядки
	пудра захар за поръсване
Забъркайте тесто от посочените продукти и 100 мл вода. Месете го с ръка 10 минути. Покрийте го с измита с гореща вода купа и го оставете да почива 30 минути. Смесете къпините с лимоновия сок и 50 г пудра захар. Прибавете обелените и нарязани на кубчета ябълки и нарязаните на ивички печени бадеми. Върху поръсена с брашно голяма кърпа разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина З мм. Намажете кората с половината от размекнатото масло и я поръсете със смлените бадемови ядки и останалата пудра захар. Разпределете пълнежа в началото на кората по дължина. Прегънете кората отпред и като повдигате кърпата, навийте я на руло. Сложете щрудела в намазана с останалото масло тава с крайния ръб отдолу. Печете го 30-40 минути във фурната при температура 200 С до светлокафяв цвят. Още докато е топъл, го поръсете отгоре с пудра захар.
Забележка: вместо да приготвяте тесто, може да използвате готови кори за баница или бутер тесто.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








