 
                
            
	Маслините се обезкостяват и се нарязват на парченца. Кашкавалът се настъргва.
	На котлона в тенджера се кипват белените домати. Добавя се 1 ч.л. захар и зелените подправки, ситно накълцани. Вари се до леко сгъстяване.
	Корите за лазаня се варят 3-4 мин в подсолена вода с малко зехтин - колкото да омекнат. После се измиват със студена вода и се подсушават, за да не слепнат.
	Гъбите, нарязани на шайби, се запържват в зехтин на котлона, подправят се със сол и черен пипер.
	В тавичка за печене се разлива малко от доматения сос. Отгоре се поставя кора за лазаня, върху нея настърган кашкавал, маслини, доматен сос, отново кора, гъби, топено сирене, отново кора и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре се поставя кора и се залива с доматен сос.
	Пече се в загрята фурна на умерен огън. Малко преди изваждане върху лазанята се настъргва кашкавал, който леко да се запече.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








