Ледени близалки с горски плодове
    
    
    
                
            
                30 Юни 2012
            
            
            4535
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2/3 чаша захар
	1 чаша боровинки
	1 чаша ягоди, нарязани
	1 чаша къпини
	1/4 чаша пресен лимонов сок
	Захарта се разтваря в 1/3 чаша вода и се сварява на сироп. Оставя се настрана да изстине.
	Горските плодове и лимоновият сок се смесват и пюрират. Към тях се добавя вече изстиналият захарен сироп и сместа се разбърква, докато стане хомогенна.
	Полученото пюре се сипва във формички за сладолед (специални формички за близалки), а може и в картонени парти чашки. Оставят се във фризера да се замразят за 2-3 часа, след което във всяка близалка се забожда по една дървена клечка.
	След още 4 до 6 часа замразяване ледените близалки са готови. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








