Ледени близалки
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            9511
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 1/2 чаша парчета пъпеш
	1 с. л. портокалов сок
	1 1/2 чаша парчета Медена роса
	1 с. л. пресен лимонов сок
	2 листа мента
Парчетата пъпеш и портокаловия сок се пюрират. Сместа се разделя във формички за лед, които се пълнят до половината. В средата на всяка формичка се поставя дървена клечка за сладолед. Формата се поставя във фризера, докато се стегне (около 30 минути). Блендера се почиства и в него се пюрират парчетата медена роса с лимоновия сок и двете листа мента. Формичките с първата смес се вадят от фризера и се досипват с новата. След това се оставя близалките да се замразят напълно.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








