Лесна дроб-сарма от кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лесна дроб-сарма от кайма
Лесна дроб-сарма от кайма
admin
Добавена от: admin
28726
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г кайма
2 яйца
1 кафена чаша ориз
1 глава лук
1 кафена чаша олио или 1/2 пакетче краве масло
5 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаени лъжички червен пипер
магданоз
джоджен
5 супени лъжици кисело мляко

Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и се прибавя изчистеният и измит ориз. Разбърква се и се задушава още няколко минути. Сваля се от огъня и се изсипва в тавичка. Каймата се разбърква с 1 кафена чаша вода и с 1 чаена лъжичка сол и се прибавя към ориза. Слагат се яйцата, киселото мляко, червеният пипер (по желание може да се прибави и черен пипер), нарязаният магданоз и джоджен. Сипват се 3 кафени чаши вода и всичко се разбърква много добре. Пече се в загрята фурна 25 мин.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft