Дроб сарма

вход през zajenata.bg
Дроб сарма
admin
Добавена от: admin
82417
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг агнешки комплект с черен дроб и агнешко було
1 1/2 чаше ориз (1 чаша е около 200 грама)
13 с.л. зехтин
2 картофа
2 моркова
3 яйца
1 глава кромид
5 стръка пресен лук
150 - 200 мл кисело мляко
4 1/2 чаши вряла вода
2 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. Вегета
1/2 ч.л. червен пипер, джоджен, свеж магданоз, черен пипер

Първо се измиват много добре дреболиите. Булото се отделя настрана. Дробът се слага в тенджера с вода, колкото да го облее или малко повече и 1/2 чаена лъжичка сол. Оставя се да поври около 30 минути. Щом се свари, водата се изцежда. Нарязват се ситно старият и пресният лук и се запържват в дърбок тиган с олиото на тих огън, докато се зачервят. Добавя се солта и нарязаният дроб. Пържат се около пет минути, след което се прибавят подправките, освен червения пипер. 
Единият морков настъргваме и добавяме в сместа. Пържим около десетина минути, като разбъркваме от време на време. Картофите обелваме и ги нарязваме на тънки филийки. Другия морков настъргваме на дребната страна на рендето. В сместа на котлона добавяме измития ориз (като предварително сме му сменили 3 води). Пържим още няколко минути и добавяме червения пипер. Добре разбъркваме.

Агнешкото було се поставя на дъното на подходяща тавичка, така че от всички страни да виси еднакво от тавичката. Сместа от тигана се изсипва отгоре и се заглажда. Отгоре се завива с булото, като може да се прикрепи и с клечки за зъби, за да не излиза плънката. Настърганият морков и картофите се нареждат отгоре.

Фурната се загрява на 200 градуса. Ястието се залива с врялата вода равномерно (не наведнъж цялото количество. Сармата поставяме във фурната. Първите десетина минути може да се повиши малко температурата, за да се зачерви добре булото, а после пак да се намали на около 200 градуса. Пече се около 45 минути. 
Яйцата се разбиват с малко сол и киселото мляко. Десетина минути преди да извадим дроб сармата, я заливаме с яйчената смес и връщаме във фурната да се допече заливката.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft