Лесни и вкусни мекички
    
    
    
                
            
                17 Октомври 2014
            
            
            141335
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Първо в хладката вода се слагат захарта, маята и малко брашно, за да се активира маята. Добавят
се течните съставки, след което и брашното. Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Отново се премесва и отново се оставя да почина за 10 минути. 
След това се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на квадрати. В единия им край се слага от плънката - смесена извара с яйце и подправки - прихлупва се с другата половина и ръбчетата се притискат с вилица. Мекичките се подреждат върху чиста кухненска кърпа и се пържат в сгорещена мазнина на умерен огън. 
Вече изпържени се отцеждат върху домакинска хартия.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








