Лесно реване с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Лесно реване с праскови
Лесно реване с праскови
admin
Добавена от: admin
20139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
яйца 2
брашно 125 г
кисело мляко 125 г
захар 70 г
орехови ядки 50 г
бакпулвер 1 лъжичка

За сиропа и гарниране:
захар 150 г
вода 150 г
коричка канела
праскови 400 г  

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко, брашното, в което е примесен бакпулверът, изпечените и счукани на дребно орехови ядки и белтъците, разбити на сняг. Сместа се разбърква много леко и бързо се изсипва в тавичка, покрита с хартия. Пече се в умерена фурна.
От водата, захарта и канелата се приготвя сироп. С врящия сироп се заливат прасковите, нарязани на резенчета, и се оставят да изстинат. Отцежда се сиропът, отново се загрява и се залива върху изпеченото изстинало реване.
Поднася се наръсен с пудра захар, като се нареже на парчета и се гарнира с попарените и обелени праскови.
По желание част от прасковите могат да се нарежат на парченца и да се добавят към тестото.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft