Магерица - агнешка супа по гръцки
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            11726
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг агнешки комплект
	100 мл зехтин
	50 г ориз
	1/2 връзка пресен зелен лук
	1/2 маруля
	2 бр. лимони
	2 бр. яйца
	черен пипер, червен пипер, сол
Сложете добре измития агнешки комплект в подсолена вода (около 1 л) и варете около 30 минути. По време на варенето, обирайте пяната. След това изцедете и нарежете на ситно дреболиите. В тигана, запържете за съвсем кратко нарязания на ситно лук със зехтина. Прибавете нарязаните дреболии и нарязания на ситно копър. Бъркайте няколко минути. Прибавете сместа към бульона от варенето. Добавете ориза и варете още около 20 минути. Добавете накъсаната маруля и варете още около 10 минути. Свалете от котлона застройте с яйца и сока от двата лимона. Подправете с черен пипер.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








