Майката на доц. Мангъров се оказа милионерка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Майката на доц. Мангъров се оказа милионерка:
3878
Майката на доц. Мангъров се оказа милионерка:

Д-р Елена Мангърова е майката на доц. Атанас Мангъров.

Тя навърши 99 години на 20 февруари, но все още си е съвсем с акъла, споделят близките ѝ.

Пенсионерката не живее в палат, но притежава имот за поне милион. На нейно име се водел прословутият апартамент на столичната ул. „Оборище“, който се намира в съседна кооперация на тази на примата Лили Иванова.

Д-р Мангърова, с покровителството на сина си, го закупила през 2005 г., но не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев. Любопитна подробност е, че жилището е принадлежало на актьора, но синът му Момчил и дъщеря му Маргарита, по онова време емигранти, сметнали, че нямали нужда от него. 16 години по-късно апартаментът с внушителната квадратура от 174 кв. м, намиращ се на четвъртия и последен етаж на старинната кооперация, се е оскъпило поне тройно. Цената му в момента надхвърля милион лева. Справка с имотните обяви показва, че за по 480 хиляди евро се продават по-малки жилища от 137 квадрата, което означава, че квадратът на престижната улица върви по над 6 хиляди лева.

Майката на Мангъров е и негова съдружничка в частната му лаборатория, показва справка в Търговския регистър. Печалбата от нея възлиза на хиляди левове годишно, затова и самият доц. Мангъров е сред най-имотните лекари.

Гонещата век д-р Елена Мангърова е родом от Ивайловград, но прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора, затова мнозина я смятат за заралийка. Тя произлиза от известна фамилия, а нейният баща е бил свещеник, който свалял расото заради бялата престилка, защото бил едновременно с това и педиатър.

Майката на имунолога е била дълги години шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора, а медицина завършила в Загреб, Хърватия, по време на войната. Разказвала, че когато навремето пътувала за там, по гарите висели обесени партизани. Понеже били 5 деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той изкарвал пари и давал на нея.

Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, продължава да се вълнува живо от медицина и да се среща със сина си. В началото на пандемията той скандализира, че я посещавал без маска и без предпазни средства в дома ѝ. Елена има трима внуци – близнаците Христо и Илия и внучката Елена, която е кръстена на нея. Иначе Мангъров е отгледал като свой и сина на бившата си жена Анна от първия ѝ брак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft