500 гр. готови тънки кори за баница
400 гр. кайма
1 глава ситно нарязан лук
сол, черен пипер, подправки, масло
200 гр. каймак (може и свежо сирене или заквасена сметана)
За намазване на корите:
450-500 мл минерална вода
20 гр. мая
60 мл олио
5 супени лъжици брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка захар
Много вкусни, бързи бюречета.
Внимавайте с каймака, т.к. е мазен - по една малка чаена лъжичка на кора, за да не станат прекалено мазни.
Първо в загрятото олио запържете лука, след което добавете каймата. Преди края на пърженето добавете подправките.  
В касерола се поставят съставките за намазване на корите: водата, олиото, маята, солта, захарта, брашното и хубаво се разбърква. Сместа се оставя да престои 15 минути. 
Взема се една кора и се маже с кашичката с четка, отгоре се поставя от каймата, след това от изварата, навива се на рулце, а след това - на подкова или охлювче. 
Така се постъпва с всички кори. 
С останалата част от кашичката се намазват баничките и отгоре. 
Оставят се в покой 10 минути, след което се пекат около 30 минути на 200 градуса. 
Поднасят се с кисело мляко.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








