Марината за морска риба

вход през zajenata.bg
Марината за морска риба
admin
Добавена от: admin
5739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 кг морска риба 
За саламурата:
2 л вода и 1 кг морска сол 
За маринатата:
3 л вода
1 л оцет /винен, 6 градуса/
50 гр захар
50 гр сол
2 гр черен или бял пипер
2 гр бахар
2 гр карамфил
2 гр кориандър
дафинов лист
по желание - канела и анасон
 

Почистете рибата много добре от главите и вътрешностите (особено от тъмната стомашна ципа и кръвта по гърбначния стълб). Обелете кожата и люспите (може да го направите и на по-късен етап).
От водата и солта пригответе саламура, като ги смесите в тенджера и оставите да заврат - солта трябва да се разтвори във водата. Охладете леко саламурата, след което накиснете рибата в нея за поне 7-8 минути. Извадете я, оставете саламурата да изстине напълно и отново накиснете рибата в нея -този път за 1 час (при тази процедура кожата и люспите обикновено падат сами). 
Смесете продуктите за маринатата (без оцета) и оставете сместа да заври. Оставете маринатата да изстине, след което добавете оцета. В изстиналата марината потопете рибата и я оставете да престои вътре за поне 48 часа. 
Маринованата риба подредете плътно в буркани, като прибавяте по малко от подправките - черен пипер, бахар, дафинов лист, кориандър, по желание - канела и анасон. Долейте бурканите с марината плюс 10-15 мм олио или зехтин. Маринованата риба съхранявайте на прохладно и тъмно място. 
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft