Маслени кифли
    
    
    
                
            
                13 Ноември 2014
            
            
            7887
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Поставете маята със захарта в затопленото мляко да втаса. В смес от брашното, солта и бакпулвера изсипете втасалата мая, белтъците от яйцата и маслото, след което замесете тесто с останалата част от млякото. Оставете тестото да втаса (около половин час).
Омесете отново втасалото тесто и го разделете на малки топки. Разточете топките и оформете по желание - на рогчета или кръгли охлювчета. Може да им сложите пълнеж по желание. Намажете кифлите с жълтък, поръсете със сусам (може и ленено семе или смес), а отгоре се настържете студеното масло.
Печете при температура между 200 и 220 градуса.
От това количество излизат доста кифлички.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








