Миди в бирен сос
    
    
    
                
            
                 6 Март 2012
            
            
            13772
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Маслото се разтопява и към него се добавят лукът, нарязан на жулиени и главата копър, нарязана на тънки резени по дължина. Задушават се, докато омекнат, и се добавя солта и пиперът. Добавя се бирата, изчаква се соса да заври и се добавят измитите с четка миди. Тиганът се захлупва с капак и се оставят да врят слабо, докато мидите започнат да се отварят. Когато повечето са отворени, ги изваждаме от соса и ги изсипваме в голяма чиния за сервиране. Мидите, които още не са се отворили се изхвърлят. Добавяме в соса настърганата лимонова кора и сметаната, изчакваме да заври и го оставяме около 5 мин. да ври. Сосът се изсипва върху мидите. Сервира се с препечен хляб.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








