1/2 кг пилешки дробчета
	50 мл. ракия
	1 ч.ч. прясно мляко
	сол
	черен пипер
	естрагон
	200 г моркови
	400 г картофено пюре
	4 листа маруля
Време: 45 минути
	Дробчетата (1/2 кг) се размразяват, измиват и подсушават. Прясното мляко (1 ч.ч.) се кипва заедно със солта, черния пипер и естрагона. С него се попарват дробчетата - поливат се и веднага се отцеждат върху сито. През това време тиганът с незалепващо покритие трябва да е загрят достатъчно, за да се сложат веднага в него дробчетата. При печенето трябва от време на време да се обръщат, за да се опекат равномерно. Малко преди да се извадят, се заливат с ракията (50 мл.) и тиганът се захлупва. След 2 минути се отхлупва, ако е необходимо, дробчетата се обръщат още веднъж и се изваждат. Поднасят се веднага върху лист от маруля, покрит с картофено пюре и гарнирани със задушени в масло моркови (200 г).
	Съвет: Ако приготвяте свински или телешки дроб, помнете, че за да стане мек и сочен, той трябва не само да се попари с мляко, но и да кисне в него поне 5 минути, а след това да се отцеди.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








