 
                
            
	15 гр. прясна мая
	1 ч.л. захар
	щипка сол
	100 мл. топло прясно мляко
	100 мл. топла вода
	50 мл. рапично олио (може и обикновено)
	150 гр. тъмно пшеничено брашно
	80 гр. пълнозърнесто брашно
	За плънката:
	400 гр. сварени моркови, намачкани
	200 гр. прясно козе сирене
	50 гр. твърд кашкавал (пармезан), настърган
	смлян черен пипер
	листенца мащерка
0.5 разбито яйце
	Смесете маята със захарта и солта, докато стане течна смес, след това добавете водата, млякото и двата вида брашно и омесете добре тестото. Покрийте го с кърпа и оставете да втасва на топло около час.
	Сварете морковите в подсолена вода, охладете ги, махнете кората и ги намачкайте с вилица.
	Загрейте фурната на 200 градуса.
	Нарежете козето сирене на малки парченца и го прибавете към морковите заедно с настъргания пармезан (кашкавал), черния пипер и мащерката. Опитайте на сол и добавете, ако е необходимо.
	Разтеглете тестото върху набрашнен плот и поставете отгоре сместа с морковите. Навийте на руло по дължина. Покрийте тавичка с хартия за печене и отгоре сложете рулото. Намажете го с разбитото яйце и изпечете във фурната за 30-тина минути.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








