5 бр. печени червени чушки (обелени)
	1/3 ч.ч. хлебни трохи
	1/3 ч.ч. нарязан праз лук
	1/3 ч.ч. зехтин
	3/4 ч.ч. счукани орехи
	1/2 ч.л. нарязана люта чушка
	3 скилидки счукан чесън
	1 с.л. лимонов сок
	2 ч.л. меласа от нар (по желание)
	1/4 ч.л. смлян кимион
	Чушките се нарязват на парчета. В блендер се слагат хлебните трохи, добавят се 2 с.л. вода и се разбива на пюре, ако е необходимо се добавя още малко вода. В малък тиган се запържва лука до светло кафяво. Добавя се към хлебното пюре, добавят се чушките, зехтина и се разбива. Добавят се останалите продукти и се разбива отново. Ако е необходимо, се добавя още зехтин. Поднася се с пита-хляб, зеленчуци или кебап.
	Махамара е пикантна червена разядка, която може да се сервира топла или студена. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








