Бобена салата с печени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Бобена салата с печени чушки
Бобена салата с печени чушки
admin
Добавена от: admin
83052
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши сварени бобени зърна (бял боб)
10 - 12 печени малки чушки (червени)
1 - 2 с.л. зехтин
1/4 чаша нарязан сладък лук
сол и черен пипер на вкус
1/4 ч.л. червен пипер
1 с.л. пресен кориандър, смлян
1/2 чаша крутони (хлебни трохи)
За дресинга:
1/2 чаша винен оцет
1/3 чаша зехтин - екстра върджин
2 ч.л. смлян чесън
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. листенца босилек
1 ч.л. горчица
1/2 ч.л. червен пипер на люспи

Отцедете сварения боб, оставете го да се охлади напълно и сложете в хладилника. Леко намазнете чушките със зехтина, подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Загрейте грила на най-висока степен и изпечете чушките, докато започнат да добиват загар и се запотят, като ги обръщате няколко пъти по време на печенето. Извадете ги и ги оставете да се охладят. Махнете капачетата на чушките, разделете ги по дължина, отстранете семето и нарежете на малки ивици. Сложете чушките при охладените бобени зърна и леко ги объркайте. Поръсете с червения пипер, сол и пипер и отново разбъркайте. Добавете кориандъра, разбъркайте и оставете настрана. В шейкър или буркан с херметичен капак смесете всички съставки за дресинга и разбийте добре. Излейте около половината от дресинга върху салатата и размесете добре.
Оставете салатата в хладилник за 2 часа или по-дълго. Колкото по-дълго я оставите, толкова по-добре ще се смесят вкусовете. Поднесете салатата залята с останалия дресинг.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft