За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Тестени изделия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Мързеливник - експресен бъркан тутманик с богата плънка
                                                                                                                                    Мързеливник - експресен бъркан тутманик с богата плънка
    
    
     
                
            
                 5 Февруари 2016
            
            
            16782
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                За тестото: яйцата се разбиват добре, към тях се добавя кашкавалът, настърган на едро, след това - пресятото брашно, сметаната и майонезата. Накрая се добавя и угасената в оцета сода и всичко се обърква много добре.
За плънката: в загрято олио се запържват ситно нарязаните лук, гъби и каймата. Всичко се пържи, като се бърка с дървена лъжица, около 7-8 мин. В тава, намазана с олио, се прехвърля 2/3 от тестото. Отгоре на равномерен слой се разпределя плънката. Покрива се с останалото тесто и тутманикът се пъха в загрята фурна за около 30 минути на 200 градуса.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








