Мазна баница с богата плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мазна баница с богата плънка
Мазна баница с богата плънка
admin
Добавена от: admin
14718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
650 гр. пресято бяло брашно
около 16 гр. прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
хладка вода
За намазване:
свинска мас
За поръсване:
малко нишесте
За плънката:
4-5 стръка праз
200 гр. твърдо краве сирене
1 заквасена сметана
1-2 яйца
За отгоре:
малко сусам

Тестото се замесва от посочените съставки, без предварително активиране на маята, и се разделя на две. Всяка половина се оформя на малък правоъгълник. Слагат се във фризер, докато  се приготвя плънката. При приготвянето се използва нишесте, но в малко количество - поръсва се плота, за да не залепва тестото, докато се разточва.

Плънката се приготвя така: празът се нарязва ситно, запържва се, добавя се малко сол (внимаваме, защото в плънката има и сирене)  Дърпа се от огъня и се оставя да се поохлади. Добавят се сиренето, сметаната и яйцата. Хубаво се разбърква.

Тестото се изважда от фризера. Плотът отново се поръсва с малко нишесте. От първата част се разточва дебела кора. Поставя се в намазнена тава. Отгоре се нанася плънката. Разточва се и втората кора, тя трябва да бъде по-тънка. Поставя се над плънката. Надипля се добре, след което се намазва със свинска мас и се поръсва със сусам.

Поставя се да се пече в загрята фурна около 30-35 мин. на 220 градуса или в зависимост от вашата фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft