101-годишен италианец, преживял испанската епидемия, се излекува от коронавирус-снимка

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
101-годишен италианец, преживял испанската епидемия, се излекува от коронавирус-снимка
1407
101-годишен италианец, преживял испанската епидемия, се излекува от коронавирус-снимка

Бъдещето се пише дори на 101! Дядо над стогодишна възраст спечели трудната битка срещу коронавируса. 

Една история, която трябва да се разкаже, малка новина, която трябва да даде сила на всички, които днес са поставени пред изпитанията на нашето време, съобщава RiminiToday .

„Тази сутрин - разказва заместник кметът на Римини, Глория Лиси, - получих ми една малка новина: Господин П. от Римини, положителен с Covid 19, беше изписан от болницата „Инферми“ в Римини и се върна у дома.

Заболяването с вируса дори би могло да се нарече „история като на много други“, ако не беше детайл, който прави живота на възрастния мъж, върнал се при своите близки, наистина необикновен. Г-н П. от Римини е роден през 1919 г. в разгара на друга трагична световна пандемия “.

Роден по време на испанската епидемия, той се разболява от Ковид-19 и се излекува на 101 в Римини.

Испанският грип, известен иначе като големия испански грип или епидемия, е необичайно смъртоносна грипна пандемия, която убива от 1918 г. и 1920 г. десетки милиони хора по света. Изчислено е, че италианските жертви са били най-малко 600 000.

"101 години, човекът е живял почти изцяло и в 02-ти век, сега е вперил поглед към новото хилядолетие. Той е видял всичко-глад, болка, напредък, криза и възкресения. След като е преминал стогодишната бариера, съдбата го е довела пред това ново предизвикателство, невидимо и страшно в същото време. Миналата седмица г-н П. беше хоспитализиран в болницата в Римини, като беше положителен за теста на Covid 19 ".

В рамките на няколко дни историята вървеше от уста на уста. Имаше отчаяна нужда сред лекари, медицински сестри, целия здравен персонал.

„Надежда за бъдещето на всички нас в тялото на човек над сто години, когато тъжните хроники от тези седмици механично разказват всеки ден за вирус, който бушува преди всичко върху възрастните хора“, коментира Лиси.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft