Най-големите майсторки си месят козунака в пералня - после е само конци и сладък пух!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-големите майсторки си месят козунака в пералня - после е само конци и сладък пух!
10365
Най-големите майсторки си месят козунака в пералня - после е само конци и сладък пух!

Може би сте чували или чели за този необичаен метод за месене на козунак - козунак в пералнята . Дори да ви се струва като приказка от 1001 нощ, не го отхвърляйте с лека ръка, защото с тази простичка технология козунаците гарантирано стават на конци и много пухкави. 

Както добре знаем, не всеки от нас е добър кулинар и задачата с козунака се оказва не много лесна за изпълнение.

Докато някои успяват да го замесят от воле, то за други си е цял ритуал. И ако все пак имаме желание да приготвим вкусен козунак, то има много лесен вариант.

домашен козунак

Оказва се, че от нас се иска само да забъркаме тестото! А за трудната част можем да разчитаме на пералнята! Да, точно така, на пералнята. Ничии ръце не са в състояние да направят съвършено тесто на конци за толкова кратко време.

За приготвянето на козунак по този метод можем да използвате всяка една рецепта, която пасва на вкуса ни. Когато замесим тестото и стигнем до уморителното му биене в плота, за което се твърди, че трябва да бъде цели сто пъти, изсипваме сместа в здрав найлонов плик и го завързвате много добре.

тесто в плик

За да сме по-сигурни, можем да го сложим в още един плик. След това пъхаме в пералнята, прибавяме няколко хавлиени кърпи (за обиране на ударите) и пускаме на режим центрофугиране.

тесто в центрофуга

Включваме на центрофуга на най-ниските обороти, като постепенно ги увеличаваме – може да стигнете до 1000 оборота. След това отново оборотите се намаляват. Тази процедура се повтаря един-два пъти и тестото е готово.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft