Най-добрите съвети за красива кожа през лятото

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Най-добрите съвети за красива кожа през лятото
2316

Има 10 свещени правила, за да запазим кожата си не само млада, но и здрава, които са задължителни за запомняне и спазване винаги, но особено много, когато на дневен ред е хубавият слънчев загара. Лято е, да сме красиви през лятото обичайно се равнява и на това да сме загорели, но наистина е страшно важно да се погрижим това да не става за сметка на проблеми и изгаряния. Темата е щекотлива, защото всички си мислим, че знаем всичко по нея. Но дори и да е така, а то не е, защото малко са специалистите, които се занимават напълно професионално с това, е важно често и с настроение да си припомняме няколкото важни правила, за да е наред всичко с красивия ни и здрав летен загар.

И така, по ред, но не и по важност:

1. Не забравяме, че кожата може да се защитава сама от слънцето само за известен период от време, при това кратък. Задължително е да изберем и използваме подходящ слънцезащитен продукт в зависимост от типа на епидермиса и броя на часовете, в които ще бъдем изложени на слънце.
Цифрата на опаковката е важна, най-добре определена от специалист.

2. Количеството крем, което трябва да използваме, е: една чаена лъжица за лицето, девет чаени лъжици за тялото.

3. Избираме продукт, който е конкретно подходящ за нашата кожа. Не си сменяме продукта с приятелката, съпруга, детето.

4. Независимо от употребата на защитен продукт, не допускаме до слънчево греене проблемни участъци по кожата без предварителна консултация с дерматолог. Бенки, рани или петна задължително се преглеждат на всеки 6 месеца, като особено важно това е преди да поемем към летния курорт.
5. Нанасяме всеки път отново и отново слънцезащитния продукт при излизане от басейна или морето, както и само при престой на открито на плажа.

6. Не пускаме малките деца на директно слънчево греене, особено на плажа.

7. Не използваме грим, парфюм или дезодорант по време на слънчеви бани - това може да причини кожни раздразнения и алергии.

8. Не забравяме да защитим чувствителната кожа на устните .

9. Намазваме се поне 20 минути, преди да тръгнем към плажа или басейна.

10. Не забравяме да проверим от колко време е отворена опаковката на продукта за слънцезащита. Повечето продукти губят от ефективността си 6 месеца след отваряне на флакона или тубичката.

След като сме запомнили тези прости, но златни правила, спокойно пристъпваме към удоволствието от събирането на хубав, здрав, естествен тен.

В допълнение е добре да се има предвид, че на българския пазар има перфектни продукти, между които да направим избора си. В известен смисъл многообразието е объркващо, но е важно да се заложи на качествена козметика, най-добре от медицински производител.

Изключително качествени, трайни, ефективни и разнообразни като продуктова гама, са слънцезащитните продукти на френската марка за медицинска козметика BIODERMA, които горещо препоръчваме. Сред тях перфектни за градски условия са тониращите кремове, които освен с много висок фактор, са обогатени с оцветяващи пигменти в различни нюанси, според цвета на кожата, което прави излишно използването на фон-дьо-тен.

Подобна роля имат и тониращите слънцезащитни пудри. Хипоалергенни, некомедогенни, много качествени са и останалите продукти, за нас и за всички от семейството, от които е само въпрос на специфичните нужди на кожата да изберем най-подходящия. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft