Най-популярният ябълков сладкиш в Италия! Мек блат, пухкав крем и нежен слой ябълки - идеален с топка сладолед:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-популярният ябълков сладкиш в Италия! Мек блат, пухкав крем и нежен слой ябълки - идеален с топка сладолед:
Най-популярният ябълков сладкиш в Италия! Мек блат, пухкав крем и нежен слой ябълки - идеален с...
853
Източник: За Жената
Най-популярният ябълков сладкиш в Италия! Мек блат, пухкав крем и нежен слой ябълки - идеален с топка сладолед:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един прост, но ефективен и вкусен ябълков сладкиш с крем винаги е чудесен избор.

Съчетава меко тесто, кремообразен пудинг и свежия вкус на ябълки.

Освен това, приготвя се бързо и е идеално за семейно събиране или неделно кафе.

ябълков сладкиш с пудра захар

Снимка: YouTube

Рецептата е италианска и е много лесна за изпълнение, ако следвате стъпките по-долу. Резултатът е малко съвършенство, поднесено с много любов! Ето продуктите за неустоимия Италиански ябълков сладкиш :

Италиански ябълков сладкиш

Съставки (за кръгла форма Ø 26 см):

За тестото:

  • 3 яйца
  • 120 г кристална захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 100 мл олио
  • 100 мл прясно мляко
  • 200 г полугрубо брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За слоя пудинг:

  • 1 пакет ванилов пудинг
  • 500 мл мляко
  • 2 супени лъжици кристална захар

За отгоре:

  • 3–4 по-големи ябълки (за предпочитане по-кисели, например Джонатан, Айдаред)
  • щипка канела (по желание)
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Пригответе класически пудинг: смесете праха и захарта в част от млякото, изсипете в останалото врящо мляко и варете, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.

Оставете настрана и леко да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, докато се образува пяна.

яйца със захар

Снимка: YouTube

Постепенно добавете олиото, млякото и накрая брашното, смесено с бакпулвера.

олио в тестото

Снимка: YouTube

мляко в тестото

Снимка: YouTube

Изсипете готовото тесто в намазнена и поръсена с брашно кръгла тава.

Обелете ябълките, отстранете семките и нарежете на по-малки кубчета или тънки филийки.

Можете да ги поръсите с малко канела, ако желаете, и да ги задушите леко в малко масло с лимонов сок и лъжица захар.

задушени ябълки

Снимка: YouTube

лимон в ябълките

Снимка: YouTube

Щом омекнат, подредете подготвените ябълки върху тестото.

тиган с ябълки

Снимка: YouTube

Разпределете равномерно сварения пудинг върху тях. Той леко ще се попие в тестото, докато се пече, създавайки красив ефект.

тесто във формата

Снимка: YouTube

ябълки върху тестото

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за приблизително 35–40 минути, докато повърхността стане златистокафява и кексът започне да се отделя от стените на тавата.

ябълки в тесто

Снимка: YouTube

След като изстине, поръсете с пудра захар. Сладкишът е сочен и вкусен дори на следващия ден.

италиански ябълков сладкиш

Снимка: YouTube

Съвети и вариации

  • Ако предпочитате по-силен вкус, добавете няколко капки ромов аромат към пудинга.
  • Вместо ванилов пудинг, можете да използвате карамелен или сметанов пудинг.
  • Можете също да добавите шепа стафиди или ядки към тестото.
  • Можете да го сервирате с бита сметана или ванилов сладолед.

разрязан сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft