Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита -...
admin
Добавена от: admin
27324
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаши брашно

250 гр. масло

3 чаши прясно мляко

5 гр. мая

2 яйца

щипка сол

1 чаша захар

3 с.л. нишесте

1 пак. ванилена захар

Ако искате да опитате нещо уникално от ориенталската кухня, нека това да е египетската fytyra. Прилича на нашенската крем пита, но е доста по-вкусна. В оригинала тя се приготвя със сметана "Magalyabiya". Но е възможно да се отклоните малко от класическия вариант, опростявайки рецептата с вкусен домашен крем.

 

Приготвяне:

  1. Загрейте 1 чаша мляко. Разтворете маята в него. Добавете едното яйце и пресятото брашно. Подправете със сол. Замесете меко тесто, което разделете на две. Всяка част разточете и леко намажете с размекнато масло.
  2. Навийте разточената кора на руло, а след това - на "охлюв". Увийте "охлювите" в прозрачно фолио. След това ги пъхнете в хладилник за 2 часа, така че леко да втасат.
  3. Сега пригответе нежния крем. Разбийте другото яйце със захарта, ванилията и нишестето, за да се образува тесто. Изсипете 2 чаши топло мляко, след това поставете сместа на слаб огън. Трябва енергично да бъркате с дървена лъжица. Оставете да заври, изключете котлона и оставете крема да изстине леко.
  4. Извадете тестото от хладилника и разточете две кори с дебелина от около 7 милиметра. Поставете едната кора в тавичка и я намажете с крема. Втората кора трябва да бъде малко по-голяма от първата. Краищата на горната кора пъхнете под първата. Отгоре набодете с вилица и намажете с разбит жълтък.
  5. Поставете десерта в предварително загрята на 180 ° С фурна. Печете в продължение на половин час.

Сервирайте fytyr предварително го поръсете с пудра захар и канела. Важно: преди да го нарежете, трябва напълно да се охлади. Насладете се на вкуса и лечение на небесния десерт близо!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft