Няколко съвета за обезкосмяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Няколко съвета за обезкосмяване
13906

От хилядолетия насам хората прилагат всякакви методи и използват всевъзможни средства в борбата срещу вторичното си окосмяване - да го премахнат изцяло или поне да му придадат желана от тях форма. Суета до степен вманиачаване във външния вид е присъща за жените, но напоследък се наблюдават и други тенденции - все повече мъже прекарват времето си в козметичния салон, разсъждавайки задълбочено на теми, свързани с оформянето на веждите и избор на интимна прическа.

С времето грижата за редовното обезкосмяване и ежедневното поддържане на външния вид в интимната област се е превърнало в основна част от живота както на жените, така и на мъжете. За съжаление не винаги резултатът от опитите ни за справяне с този проблем, е добър. Възможна е появата на медицински усложнения в зоната на външните гениталии.

Характерно за тази област е това, че кожата е по-нежна, лесно ранима, а подкожието по-обилно кръвоснабдено - основни предпоставки за възникване на възпалителни изменения след козметична намеса. Разделението на труда винаги следва нуждите на хората и не сме изненадани от възникването на тази нова професия - интимен фризьор.

Съществуват редица методи и средства за справяне с неприятната задача, свързана с обезкосмяването в тази деликатна зона . Едни от най-популярните са:

Бръснене,
Епилация - биоепилация (кола маска), лазерна-, електро- и фотоепилация,
Депилиращи кремове .
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft