Обреден плетен хляб за Коледа
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            31788
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг брашно
	450 г кисело мляко
	3 бр. яйца
	42 г мая
	1 ч.ч. прясно мляко
	1 ч.л. сода бикарбонат
	1 с.л. сол
	1 с.л. захар
	3 с.л. олио
	4 с.л. сусам
	5 с.л. масло
	Правим кладенче в пресятото брашно и добавяме затопленото прясно мляко с разтворената в него мая, солта, захарта, след това слагаме киселото мляко с разтворената в него сода. Слагаме и две яйца, белтъка на третото яйце и олиото и замесваме тесто. Разделяме го на три топки. Когато втасат, всяка топка се разточва, намазва се с масло и се навива на руло. Рулата се изтеглят и се сплитат като плитка. Плитката се слага в намаслена тава и когато увеличи двойно обема си, се намазва с отделения жълтък и се поръсва със сусам. Пече се в умерена фурна.
	 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








