Овчарски кебап
    
    
     
                
            
                10 Януари 2014
            
            
            51157
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Месото се измива, почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета. Запържва се в тенджера с олио, така че да се позачерви и да пусне сока си. Добавят се нарязаните ситно лук и чесън, а след това - брашното. Бърка се непрекъснато, за да не загори брашното. Щом брашното покафенее, се добавя студена вода на око, така че да покрие зеленчуците и месото. Тенджерата се похлупва и се оставя да ври на тих огън, докато месото се свари напълно. Щом е готово, се добавят нарязаните морков и картоф, а след това - грахът. Ако е необходимо, се долива още малко вода, и ястието се оставя да ври до готовност. 
Щом е готов, кебапът се прехвърля в тавичка и се запича на 180 градуса, като се овкусява със сол, черен пипер и мащерка. 
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








