200 г говеждо месо с костите
	100 г свинско месо
	100 г телешко или овнешко месо
	100 г сланина
	100 г салам, /чоризо или друг мек салам/
	120 г зелен грах
	парченце зеле
	150 г моркови
	3 картофа
	парченце целина
	2 глави лук
	1 скилидка чесън
	2 домата
	1 дафинов лист
	4 зрънца черен пипер
	2 лъжици ситно нарязан магданоз или настъргано сирене
	сол
	 
Поставяме изплакнатото говеждо (евентуално и овнешко) месо, салама и сланината в 1 1/3 л студена вода и варим. След половин час прибавяме свинското и телешкото месо, накиснатия през нощта грах и подправките. Когато месото почти омекне, слагаме нарязаните на кубчета моркови и целина, след това нарязаните на кубчета картофи и нарязаното на ивички зеле, ситно нарязаните лук и чесън, нарязаните на парченца домати, варим до омекване и посоляваме. Обезкостяваме омекналото месо и го нарязваме на кубчета. Поднасяме го заедно със салама като самостоятелно ястие. Подгряваме останалата супа, поръсваме с магданоз (или настъргано сирене) и сервираме с хляб.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                








