Омлет с коприва и тофу
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4840
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 яйца
	6 с.л. царевично брашно
	1 щип. сода за хляб
	1 щип. сол
	1/2 к.ч. кисело мляко
	50 листа коприва
	100 г тофу
	черен пипер
Време: 15 минути
Яйцата (2 бр) се разбиват на пяна със солта (1 щип.). Прибавят се царевичното брашно (6 с.л.), киселото мляко (1/2 к.ч.), разбито със содата за хляб (1 щип.) и се разбива. Тази смес се изсипва с нагорещен тиган с незалепващо покритие. Докато се пече от долната страна, върху горната се нареждат копривените листа (50 листа), предварително попарени. Тофуто (100 г) се настъргва на ситното ренде и се разполага отгоре. Поръсва се с черен пипер. Тиганът се премества в загрята фурна и се допича на горен реотан.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








