Орехова баклава с локум
    
    
    
                
            
                18 Септември 2013
            
            
            64780
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	В подходяща тава се нареждат корите, като между тях се поставя плънка от смелните орехи, объркани с канела и настърганата лимонова кора. На всеки ред в плънката се добавят парченца нарязан локум и се поръсва с 1-2 лъжици олио. Като се завърши реденето, баклавата се нарязва в желана форма и се залива с разтопено краве масло. Пече се в умерена фурна.
	След като стане готова и изстине, баклавата се залива с горещ сироп, приготвен от 1 кг захар, 800 мл вода и ванилията. Сиропът се оставя да ври около 20 мин.
	Идея: За да стане кората хрупкава, горещата баклава се залива с горещ сироп.
	Готовата баклава трябва да престои поне 24 часа, преди да е готова за консумация.  
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








