Орехови бисквитки
	200 гр. меко масло,
	1/2 ч.ч. пудра захар ,
	2 ч.ч. брашно,
	1/2 ч.ч. едро смлени орехи,
	1/4 ч.л. сол,
	1 ампула ванилова есенция
	около 10-тина кандирани (захаросани) коктейлни череши, нарязани на четвъртинки
пудра захар за овалване
	Загрейте фурната до 180 градуса.
	Застелете тавата от фурната с хартия за печене.
	Разбийте с миксер маслото със захарта и ванилията, докато маслото побелее и получите кремообразна смес.
	Смесете пресятото брашно със солта и го прибавете на порции към маслото. Разбъркайте добре, докато брашното се поеме.
	Прибавете и едро смлените орехи и отново разбъркайте добре.
	Получава се ронлива смес.
	Разстелете малко от сместа в дланта си, в средата поставете 2-3 парченца от нарязаните кандирани череши, отгоре сложете още мъничко от сместа и с притискане оформете топче, горямо колкото орех. Ще се наложи да притискате добре, тъй като сместа е ронлива.
	Подредете готовите топчета в застланата с хартия за печене тава, на разстояние около 3 см. едно от друго.
	Печете бисквитките около 12 минути или до леко порозовяване, но много внимавайте да не покафенеят.
	Извадете ги от фурната, оставете ги за няколко минутки в тавата, после ги извадете върху решетка да изстинат.
	Когато бисквитките изстинат напълно, ги оваляйте добре в пудра захар.
	 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







