Осъществяване на красива талия-Как се премахва вътрешната мазнина без да имаме проблеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Осъществяване на красива талия-Как се премахва вътрешната мазнина без да имаме проблеми
3910
Осъществяване на красива талия-Как се премахва вътрешната мазнина без да имаме проблеми

Висцералната мазнина се отнася до бялата мазнина на корема около вътрешностите. Натрупва се с излишен прием на калории и липса на упражнения. Наследствеността също може да повлияе на натрупването на мазнини. Мазнините попадат в кръвта под формата на холестерол, триглицериди, липопротеини и това провокира сърдечни и съдови заболявания, затлъстяване на вътрешните органи и хипертония.

Трябват ни мазнини за синтеза на хормонално активни съединения - резистин, адипонектин, лептин. Съществува класификация на мазнините в човешкото тяло (според вида и действието им). Експертите разделят телесните мазнини на 5 вида.

Вредното въздействие на висцералната мазнина
Видове телесни мазнини

Бялата мазнина се образува от клетки - бели адипоцити. Неговата задача е натрупването на енергия и производството на хормони.
Кафявото - работи противоположно на бялото - не натрупва енергия, но позволява да се изразходва . Количеството на тази мазнина спомага за ускоряване на метаболизма, увеличаване на енергийните разходи и осигуряване на здравословно телесно тегло. Характеристики на кафявата мазнина - много съдове и наличието на микроелемента желязо (Fe).
Бежова - от него се образуват както бяла, така и кафява мазнина.
Подкожна - 90% от общата мазнина в тялото, тя се намира под кожата . Това е тъкан, която предпазва тялото от охлаждане, натрупва енергия в ситуации на глад, бременност, кърмене.
Висцерална - бяла мазнина, тя се натрупва в коремната кухина около органи като черен дроб, панкреас, сърце, черва. 

Как се образува висцералната мастна тъкан (VF)

Високият живот се отлага, когато човек получава калории в излишък и води лошо активен начин на живот. Мястото на натрупване на мазнини може да бъде повлияно от генетично предразположение. Може да се отложи в областта на бедрата, раменете или гърдите, някой има увеличен корем.

Опасностите от висцералната мазнина

Структурата на високото съдържание на мазнини не му позволява да се натрупва без мярка и в резултат на това мазнините навлизат в кръвта - под формата на холестерол, триглицериди, липопротеини, което застрашава развитието на сърдечни заболявания, затлъстяване на органи и хипертония.

С други думи, натрупването на висока течност е симптом на проблеми с метаболитния синдром, включително инсулинова резистентност, хипертония и висок холестерол, които представляват риск от кардио патологии.

Прекомерната висока течливост се свързва и с появата на астма, рак, панкреатит, подагра, остеоартрит и старческа деменция .

Определете излишното HP

Излишъкът от VZH се определя чрез определяне на обиколката на талията.

Целева норма: 82 сантиметра (жени) и 94 сантиметра (мъже). Ако стойността ви е по-висока от нормалната, това е доста тревожен знак.

Следващият метод за оценка на обема на VZ - определяне на съотношението "талия / ханш". Измерваме обиколката на талията и ханша, разделяме стойността на талията на стойността на ханша. Ако се оказа повече от 0,85 (жени) и 1,0 (мъже), тогава съдържанието на течността с високо съдържание на мазнини е надвишено.

Отърви се от висцералната мазнина

  • Физическа активност - поне 30 минути дневно (даваме предимства на кардио натоварвания или силови упражнения, но редовното ходене също ще бъде полезно).
  • Диета - увеличаване в хранителния протокол на съдържанието на нерафинирани и пълнозърнести храни, протеини, ненаситени мастни киселини, фибри; изключете подсладените и алкохолните напитки.
  • Откажете се от пушенето.
  • Осигурете си добър сън.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft