Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика,...
admin
Добавена от: admin
20928
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка! Тестени изделия
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
600 гр.брашно
15 гр.прясна мая
300 мл прясно мляко
100 мл олио 
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
1 яйце
За плънката:
100 гр.масло
200 гр.заквасена сметана
За поръсване и намазване:
1 жълтък
на вкус: сусам, лен
 

В част от загрятото мляко поставете маята и захарта. Оставете да шупне.
С тел разбийте яйцата, солта и олиото. Добавете тази смес в брашното. След като се активира маята и нея добавете в купата с брашно. С добавянето на останалото топло мляко омесете тесто. Покрийте с найлоново фолио и го оставете хубаво да втаса.

тутманик със сметана
Втасалото тесто разделете на 4 топки. Разточете първата на кръгла кора. Отгоре поставете 50 гр. нарязано на кубчета масло. Върху тази кора поставете втората и я намажете се със заквасена сметана. Поставете третата кора и върху нея отново 50 гр. масло на кубчета. Накрая поставете четвъртата кора, която трябва да е малко по-дълга, така че краищата й да се подпъхнат под първата кора.

тутманик със сметана

тутманик със сметана
Нарежете тутманика като на снимката, като не прерязвате до края и до долу. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам и лен.

тутманик със сметана
Оставете го да втасва, докато се затопли фурната на 200 градуса. Печете около 30 минути.

тутманик със сметана
Съвет: Тъй като тутманикът е намазан само с жълтък, ако започне много да се зачервява, поставете отгоре алуминиево фолио.
 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft