Откакто научих тези 7 трика за орхидеите у нас стана като батаническа градина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Откакто научих тези 7 трика за орхидеите у нас стана като батаническа градина
54501
Откакто научих тези 7 трика за орхидеите у нас стана като батаническа градина

Орхидеята е безумно светло и красиво растение, което човек е опитомявал през XVIII век. Знаете ли, че има около 35 хиляди вида на това цвете? Не всички моогат да се отглеждат у дома.

Можете да си купите домашна орхидея във всеки магазин за цветя, това е доста популярно растение. Дайте време на орхидеята да се вкорени в дома ви и скоро тя ще ви зарадва с великолепен разцвет.

 

Орхидеята расте сама

Смята се, че орхидеята отнема всяка свободна минута време от домакинята. Но в природата това цвете е доста непретенциозно. Като растение- паразит, орхидеята расте на стволовете на дърветата, така че получава повече слънце и влага, отколкото сухоземни растения.

 

Орхидеята обича вода

В ежедневието е достатъчно да поливате орхидея веднъж на 2 седмици. Това обаче не трябва да става по напълно стандартен начин. Потопете растението директно в перфорирана саксия в купа с топла вода за 30 секунди. В същото време можете да изплакнете листата с течаща вода.

Орхидеята приема горещ душ , но най-вече обича кислородната вода. Затова препоръчваме да се запасите с дъждовна или стопена вода . След банята саксията с растението трябва да се наклони, така че излишната течност да се излее.

Орхидеята изглежда нежна и уязвима, въпреки че всъщност повърхността на листата и цветята е доста твърда. Затова не се страхувайте да избършете растението на всеки 2 дни с влажна кърпа, така че прахът да не пречи на дишането му.

Орхидеите не обичат слънцето

В тропическите гори орхидея расте в сянката на много дървета, при сравнително топли и влажни условия. Затова през лятото можете да я оставите на сянка от палещото слънце. В къща или апартамент най-доброто място за растение е прозорец със северно изложение

Какво орхидеите не харесват

Орхидеите не обичат присажданията. Растенията възприемат това като стресова ситуация и могат да умрат като цяло . Вместо това ви предлагаме периодично да изсипвате почва в саксията.

Както разбирате, тези цветя не обичат да се притесняват. Така че дори да отрежете сухите клони, ще трябва да бъдете много внимателни. Освен това, ако все още не са изсъхнали напълно, тогава те могат да започнат да растат на ново.

 

Торове за орхидеи

Орхидеята не се нуждае от изобилен тор. Добавете го във водата и поливайте цветето не повече от веднъж на 3 месеца. Въпреки това по това време растението не трябва да цъфти.

Ако следвате тези прости правила , отглеждайте градина от очарователни орхидеи с лекота. Успех с това и, разбира се, споделете резултатите с нас!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft