Отчаяна от прекомерното си тегло майка поиска да сложи край на живота си и легна до дъщеря си и стана чудо

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Отчаяна от прекомерното си тегло майка поиска да сложи край на живота си и легна до дъщеря си и стана чудо
3139
Отчаяна от прекомерното си тегло майка поиска да сложи край на живота си и легна до дъщеря си и стана чудо

Млада майка от Великобритания успя да отслабне с 95 кг., след като реши да сложи край на живота си със смъртоносна доза хапчета. 29-годишната Дженифър останала жива благодарение на малката си дъщеричка, която се усмихнала в съня си, докато майка й се готвела да изгълта лекарствата. 

Дженифър Малик от Блекпул цял живот страдала от наднормено тегло.

В училище така и не успяла да си намери приятели, а на улицата непрекъснато чувала ироничните подмятания на минувачите. С годините нещата ставали все по-зле и по-зле. 

"В началното училище бях подложена на страшен тормоз. Ритаха ме, хвърляха различни неща по мен и непрекъснато ми повтаряха колко съм дебела. Никой не искаше да ми е приятел. Хората на улицата ме сравниха с кит, и в един момент спрях да излизам от дома си. Вкъщи беше безопасно и никой не ми се присмиваше. Бях толкова нещастна, че хората не ме приемат такава, каквато съм, защото бях възпитана, че всички са равни и заслужават добро отношение. Но хората се отнасяха зле с мен само защото бях много по-дебела от останалите", спомня си британката. 

Въпреки драматичното си детство и юношество, Дженифър успява да се омъжи. "С Били се срещнахме в магазина. Той се приближи до мен и ме попита кой размер дрехи носа. Не разбрах защо проявява интерес. Харесах го, но не вярвах, че наистина ме харесва, защото момчета никога не са проявявали интерес към мен", разказва още младата жена. 

Скоро след това обаче Дженифър и Били се женят. Малко след това се ражда и дъщеря им Наоми. А заради бременността 29-годишната британка станала още по-пълна. 

"Винаги съм се чувствала грозна и безполезна и намерих утеха в храната. Заседнах в този порочен кръг, непрекъснато бях в депресия, защото съм дебела. Ядях, за да задуша болката и не спирах да дебелея. Не спортувах, защото се страхувах да изляза навън заради килограмите си. Така с всяка изминала година ставах все по-голяма и по-голяма", спомня си тя.  

Малката й дъщеричка станала на 3 годинки, а Дженифър все още била с наднормено тегло и тежка зависимост към храната. Всеки ден се тъпчела с пици, хамбургери, макарони и пайове и все повече се обезсърчавала. "Всяка година си казвах, че ще се променя, че ще спра да ям всички тези гадости, че ще започна да спортувам и ще докажа на всички, които ми се подиграваха, че не съм дебела. Но нищо не се получаваше", добавя тя.

 

На 20 януари 2016 година британката, която вече тежала над 130 кг., изпратила мъжа си с целувка на работа и решила да сложи край на живота си.  

"Повече не можех да понасям чувството, че съм нищожество. Чувствах, съм разочаровала дъщеря си, съпруга си и себе си. Мъчеше ме собствената ми безполезност. Взех в ръката си смъртоносна доза  хапчета и седнах на леглото спящата Наоми, за да я погледам за последен път. Бях пресметнала, че съпругът ми ще успее да се върне от работа, преди да се е събудила. И тогава дъщеря ми се усмихна в съня си и се обърна към мен. Това ми дойде като гръм от ясно небе. Замръзнах от ужас. Как можах да направя това с нея, как можех да си помисля, че мога да я оставя да расте без майка?  Разплаках се и осъзнах, че е време да променя живота си", разказва още Дженифър. 

Мъжът й се прибрал от работа в 2 часа през нощта. Когато чул разказа на разплаканата си съпруга, направо изтръпнал от ужас. "Как изобщо можеше да си помислиш, че ще ни е по-добре без теб? Ние те обичаме, имаме нужда от теб, трябва да вярваш в това", казал й Били.

"Говорихме няколко часа и на следващия ден се взех в ръце", добавя 29-годишната майка. 

Тя отворила шкафовете и хладилника и изхвърлила нездравословната храна. След това със съпруга й отишли на пазар и купили пресни плодове, зеленчуци, салата и пилешко месо. Няколко дни британката търсила в интернет рецепти за вкусна и здравословна храна, след което се научила да я приготвя.

 

Променяйки кардинално начина си на хранене, Дженифър започнала да сваля по 3-4 кг. седмично. Скоро започнала и да спортува. "Започнах да ходя всяка вечер след вечеря. Когато за първи път срещнах хора на улицата, се свих болезнено в очакване на присмех. Преди това, в такива случаи, минавах на отсрещния тротоар, но сега нямах време. Бях уплашена, наведох глава, за да не виждам насмешката в очите им, но те само се усмихнаха и казаха: "Добър вечер". Това беше повратният момент. Почувствах се толкова оптимистично и позитивно", споделя тя.  

Дженифър признава, че първоначално й е било много трудно да ходи, но всеки ден нещата ставали по-лесни. След това намерила в интернет танцови фитнес тренировки и започнала да спортува вкъщи.  Благодарение на упоритите си усилия за 16 месеца свалила 95 килограма. Единственото, което засенчвало радостта от загубените килограми, била излишната кожа в областта на корема. 

 

"Съпругът ми предложи да премахна кожата с операция. Взехме кредит от 10 хиляди паунда и се подложих на интервенцията. Операцията продължи седем часа, рязаха ме от гърдите до бедрата. Излишната кожа беше премахната, стегнаха коремните ми мускули и отново имах пъп. Беше болезнено, но си заслужаваше", казва младата британка.  

Новата фигура напълно променя живота на Дженифър. Тя забравя за депресията и става по-уверена в себе си.

 

"Преди гледах как другите майки в парка бягат с децата си, а аз не можех да играя с моята Наоми. Седях на пейката и си мислех, че люлките ще се счупят, само ако се приближа до тях. Тогава много трудно се качвах по стълбите, а сега тичам с Наоми и се държа като голямо дете. Дъщеря ми също е станала по-щастлива. Вече не се страхувам, че връстниците й ще й се подиграват заради дебелата й майка. А когато гледа старите ми снимки, тя казва: "Виж, мама се е свила", смее се Дженифър.  

Британката е изключително благодарна на съпруга си, който не спирал да я подкрепя през цялото време. "Моят Били е моята скала и опора, той вярваше в мен и ми помагаше да премина през всичко. Ние сме заедно от 12 години, обичам го и съм сигурна, че той ме обича!".

 

Дженифър благодари и на семейството си, което се радвало на успеха й и я вдъхновявало още повече. "След като отслабнах, баща ми купи фитнес в нашия град и сега работя като личен треньор, помагайки на други хора да се сдобият с мечтаната фигура. Искам всички да знаят, че могат да променят живота си към по-добро и да открият един напълно нов свят. Щом аз можах да го направя, значи всеки може", категорична е тя.  

Дженифър добавя, че е много важно да бъдеш добър с другите хора. "Тормозът и оскърбителните коментари оказаха пагубно влияние върху живота ми и това няма как да се забрави. Не зная защо хората са толкова зли. Може би не са уверени в себе си и обиждат другите, за да се почувстват по-добре. Но те не знаят, че думите им могат да окажат много силно влияние върху живота на човека, когото обиждат и дори да го унищожат. Бъдете добри, хора!", призовава Дженифър. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft