От последните минути: Ананиев с ново решение за маските!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
От последните минути: Ананиев с ново решение за маските!
3006
Източник: блиц
От последните минути: Ананиев с ново решение за маските!

Ето новото решение на министър Ананиев от преди няколко минути. Маските са препоръчителни, не са задължително!

Възможността да се използва предпазната маска, като още едно средство за предотвратяване, не срещна подкрепа сред населението

Мерките са насочени само и единствено към здравето на българските граждани и ограничаване на коронавируса на територията на Република България.

Това заяви на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев.  "Европейската комисия подкрепи мерките ни и подчертава, че те са превантивни и ни дава за пример на всички останали държави.

 

Същата подкрепа намерих и сред моите европейски колеги", каза той.  "Искам да ви убедя, че и мярката, която предприехме от вчера, с възможността да се използва предпазната маска, като още едно средство за предотвратяване на разпространението на вируса, среща подкрепата на правителството.

Тя обаче не среща такава от страна на обществото. Заради това реших да отменя чл. 9 на заповедта" каза Ананиев. "Вместо това, страната ни ще закупи 1 милион предпазни маски, които ще раздадем чрез министерството на труда и социалната политика на хората, които са социално слаби и тези, които нямат възможност да си закупят такива маски", каза той.  "Използването на маските дава възможност за отдалечаване на по-тежки мерки, които биха ограничили гражданските права на всеки. Тази мярка води до отдалечаване на онзи момент, когато ще трябва да пристъпим към по-тежки и трудни за българските граждани мерки", заяви Ананиев.  "Ще поръчаме маски FFP2 или 3, които са най-добрата защита за гражданите", добави той.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft