Пай Есен
    
    
    
                
            
                17 Октомври 2014
            
            
            9986
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Първо от посочените съставки се замесва средно твърдо тесто. В зависимост от размера на яйцето зависи количеството брашно (200-250 гр.). Дъното на кръгла тава за печене покрива с тестото. 
Една част от тестото с размерите на малко топче се разтяга на дълъг фитил и с него се огражда цялото дъно. 
Набожда се с вилица на 5-6 места. 
В малко загрято олио се запържва беконът, след което се дърпа от огъня. В същата мазнина се пържи и нарязаният праз. Охлажда се. 
Смесват се беконът, празът, яйцата, изварата и с полученият пълнеж се разпределя върху тестото. 
Покрива с ленти кашкавал. 
Пече се около 30 минути на 180 градуса. 
Сервира се с кисело мляко.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








