Лесни сладкиши с ягоди

вход през zajenata.bg
103873

Пай с ягоди

2 бр. яйца
1 - 1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
100 г кисело мляко
60-70 мл олио
10 г бакпулвер
1 ч.ч. ягоди, почистени и намачкани - за блата
5-6 бр. намачкани ягоди за крема
1 ч.ч. ягоди за украса
200 мл течна сладкарска сметана
шоколадов топинг
ягодов сок

Яйцата се разбиват със захарта и към тях постепенно се добавят олиото, млякото, намачканите ягоди и се разбива с миксер. Към сместа се добавя брашното, смесено с бакпулвера и се смесва с лъжица, а после се разбива с миксер около 5 минути. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава с диаметър 24 см и се пече в загрята на 180 С фурна 30 минути (проверява се с клечка за готовност). Изстиналия сладкиш се сиропира с компот или друг сок (желатено да е ягодов).
Сметаната се разбива с малко захар и ягодите и се намазва блата. Украсява се по фантазия с ягодите и топинга. Може да се използват и шоколадови пръчици, настърган шоколад или счукани ядки. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Ягоди
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft