Лесни сладкиши с ягоди

вход през zajenata.bg
434369

Сладкиш с ягоди и сирене

3 бр. жълтъци
щипка сол
3 с.л. лимонови кори
3 с.л. захар за плодовете
2 бр. белтъци
2 с.л. с връх брашно
1 с.л. нишесте
За горния слой:
2 с.л. желатин
3 бр. жълтъци
1 ч.ч. захар
2 с.л. нишесте
настъргани лимонова и портокалова кора
400 мл прясно мляко
400 мл портокалов сок
300 г крем сирене
200 мл течна сметана
400 г ягоди
За гарниране:
300 мл течна сметана
1 с.л. захар
2 бр. ягоди, срязани на четири

Приготвя се блатът, като жълтъците се разбиват на пяна със солта, половината от захарта и лимоновата кора. Белтъците се разбиват с останалата захар. Белтъците и жълтъците се смесват. Върху яйчната смес се пресяват брашното и нишестето. Всичко се разбърква леко и се изсипва във форма с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене. Блатът се пече 5-6 минути на 200 С. Когато изстине, се изважда от формата, маха се хартията и отново се поставя във формата за печене, като стената й се намазва леко с олио.
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. Смесват се жълтъците, захарта, кората, портокаловият сок, нишестето и млякото. Сместа се слага на средно силен огън, като се разбърква непрекъснато. Когато започне да се сгъстява се отстранява от котлона и се слага желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Оставя се да изстине. Крем-сиренето се разбива и се разбърква с желатиновата смес. Сметаната се разбива на сняг и всичко се разбърква. Намазва се тънък слой крем върху блата и отгоре се нареждат ягодите, нарязани на половинки. Отгоре се изсипва останалият крем и се заравнява. Сладкишът се слага да стегне 4-5 часа в хладилника, маха се стената на формата и се украсява с бита сметана и четвъртинки ягоди. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Ягоди
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft