 
                
            
	1 ч. ч. ориз с обли зърна
	400 г тиквички
	3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
	1 яйце
	1 с. л. босилек, нарязан на ситно
	1 с. л. настъргана лимонова кора
	1 топка моцарела
	сол на вкус
	за паниране:
	6 с. л. фино смлени орехови ядки
	1 с. л. брашно
	2 яйца
	120 г галета
	2 с. л. овесени ядки
	олио за пържене
	Оризът се слага да се свари с 2 ч. ч. вода на слаб огън. Щом поеме цялата течност, се отстранява от огъня и се оставя плътно затворен с капак за още 10 мин.
	Тиквичките се настъргват и се изстискват много добре от водата. Смесват се с ориза, лука, босилека, лимоновата кора и яйцето. Подправя се на вкус със сол и пипер.
	Сиренето се нарязва на 18 малки кубчета. От сместа се оформят кюфтета, в които се слага по едно парче сирене.
	Кюфтетата се овалват в смлените орехи, разбъркани с брашното, потапят се в разбитите яйца и в галетата, разбъркана с овесените ядки. Слагат се в камерата на хладилника за 20 мин. и се пържат в 1 см сгорещено олио, докато се зачервят. Гарнират се с кисело мляко с босилек и чесън.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








