Парени сладки с мармалад и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Парени сладки с мармалад и орехи
Парени сладки с мармалад и орехи
admin
Добавена от: admin
4905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл олио
250 мл бира
1 бакпулвер
1 ванилова захар
1 супена лъжица захар
100 гр. грис
600-700 гр. брашно
мармалад за плънката, може и орехи
За сиропа:
800 гр. захар
700 гр. вода
счукани орехи или кокос за поръсване - около 150 до 200 гр.

Замесваме тесто от олиото, бирата, гриса, ваниловата захар и брашното, смесено с бакпулвера. От тестото вземаме по малко в шепата и оформяме топки, които пълним с орехче или мармалад. Подреждаме ги върху намазана с малко олио тава. Печем на 200 градуса половин час.

За сиропа:

Захарта се залива с водата и се поставя да се вари 5 минути, а след това се сваля от огъня и със сиропа се заливат студените сладки. След като хубаво попият сиропа, се овалват обилно в кокос или счукани орехи. 

Вкусни, красиви и подходящи по време на пости!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft