Пека го всеки ден за закуска и го изяждаме цялото! Най-мекото и ефирно Кифла-хлебче с масло и сусам, което сте опитвали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пека го всеки ден за закуска и го изяждаме цялото! Най-мекото и ефирно Кифла-хлебче с масло и сусам, което сте опитвали
Пека го всеки ден за закуска и го изяждаме цялото! Най-мекото и ефирно Кифла-хлебче с масло и...
1378
Източник: За Жената
Пека го всеки ден за закуска и го изяждаме цялото! Най-мекото и ефирно Кифла-хлебче с масло и сусам, което сте опитвали
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепта за меко и вкусно хлебче за закуска

Тази рецепта е перфектният избор за ежедневна закуска. С прости съставки и лесно приготвяне, този хляб ще се превърне в любим на вашата трапеза.

Благодарение на топлото мляко и маслото, тестото става невероятно меко, а леката сладост го прави неустоимо за всички поколения.

Пригответе го с любов и се насладете на всяка хапка! Ето какво ви е необходимо за чудно пухкавото и много вкусно Кифла-хлебче :

Кифла-хлебче

Продукти:

  • 150 мл топло мляко
  • 40 г захар
  • 4 г суха мая или 12 г прясна мая
  • 1 яйце
  • 30 г масло (може да се замени с маргарин)
  • 1/3 чаена лъжичка сол
  • 8 г ванилова захар или екстракт от ванилия (по избор)
  • 320-350 г универсално пшенично брашно
  • 30 г масло (за покриване на тестото)
  • 2 супени лъжици подсладено мляко (за покриване преди печене)
  • Малко бели сусамови семена (по избор, за поръсване)

Приготвяне:

1.

В купа смесете топлото мляко със захарта и маята. Оставете да престои 5-10 минути, докато маята се активира и на повърхността се появи пяна.

2. Добавете яйцето, разтопеното масло (30 г), солта и ваниловата захар (ако използвате). Разбъркайте добре.

3. Постепенно добавете брашното и омесете меко и еластично тесто. Месете около 8-10 минути, докато тестото стане гладко и започне да се отделя от ръцете ви.

4. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло място да втаса за 1-1,5 часа или докато удвои обема си.

5. След като втаса, прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете на правоъгълна форма с дебелина около 0,5 см.

6. Намажете цялата повърхност на тестото с 30 г разтопено масло.

7. Разточете тестото или го оформете по желание и го прехвърлете върху намазнена тава за печене с размери 22x10x5 см.

хлебче във форма

Снимка: YouTube

8. Направете няколко плитки разреза по повърхността на хляба за декоративен вид.

9. Покрийте тестото и го оставете да почине още 15-20 минути.

10. Преди печене намажете хляба с подсладено мляко и по желание поръсете с бели сусамови семена.

11. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути или докато хлябът стане златистокафяв. Времето за печене може да варира в зависимост от фурната.

сусамено хлебче

Снимка: YouTube

12. Извадете хляба от фурната, оставете го да се охлади за кратко и сервирайте топъл или на стайна температура.

кифла-хлебче

Снимка: YouTube

Съвет: За още по-добър вкус, сервирайте хляба с масло, сладко или мед. Насладете се на тази мека и вкусна закуска, приготвена с много любов!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft