 
                
            
	домати (изберете по-твърди и дребни)
	60 гр. крема сирене
	шепа пресен босилек
	зехтин
	1 лимон, нарязан на четвъртинки
	запечени орехи
	сол и черен пипер на вкус
	(продуктите са ориентировъчни, увеличете или намалете количеството според големината на доматите)
	Загрейте фурната на 200 градуса. С остро ножче отрежете съвсем тънко парченце от дъното на доматите, така че да стоят прави. След това отрежете капаче в горната им части, издълбайте вътрешността (запазете я върху дъската за рязане), но внимавайте да не нарушите структурата на домата.
	Сложете всички домати върху покрита с хартия за печене тавичка. Поръсете със зехтин и прясно смлян черен пипер. Поставете във фурната и запечете за около 10 минути. Доматите трябва да започнат да омекват, но да не губят формата си.
	Нарежете издълбаната част, поставете в купа. Нарежете босилека и добавете към доматите, заедно с крема сиренето. Смесете добре.
	Напълнете изпечените домати с крема сиренето с лъжичка или сладкарски пош. Поставете ги отново във фурната за 10-тина минути, докато сиренето се разтопи.
	Поставете няколко листа маруля или Айсберг върху всяко салатено плато и покрийте с два от пълнените домати. Добавете шепа запечени орехи и поръсете с няколко капки зехтин. Изстискайте четвъртинка лимон върху доматите и поръсете с по щипка сол и черен пипер. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








