Печени гъбки с ароматна плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Печени гъбки с ароматна плънка
Печени гъбки с ароматна плънка
admin
Добавена от: admin
40030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

гъби - 1 кг печурки (по - едри)
лук - 2 - 3 стръка зелен лук
шунка - 150 гр или бекон
кашквал - 150 гр
синьо сирене - 100 гр
зехтин - 1 - 2 с.л.
червен пипер - 2 - 3 щипки

Измийте гъбите и отстранете пънчетата. Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.
Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.
Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.
Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело. Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала. Сервирайте върху лист зелена салата или в плато, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft