400 г телешка кайма
	1 голяма глава лук
	2 скилидки чесън
	4 с.л. олио
	смлян ким на върха на ножа
	черен пипер, сол
	1 глава червен (лилав) лук за украса
	8 бр. чери доматчета
	200 г мек кашкавал
	1 голяма салата
	чипс тортиля
	8 с.л. мексикански сос (готов)
	3 с.л. зехтин (олио)
	сокът на 1 бр. лимон
Задушаваме каймата в половината олио да стане на трохи. После я пресипваме в телен гевгир да се отцеди от мазнината (ползвате я за друго ястие). В останалото олио задушавате за 5 минути ситно нарязаните лук и чесън. Добавяте каймата, поръсвате с ким, черен пипер и сол. Пържим 5 минути и махаме от огъня. Овкусяваме с мексиканския сос. Накъсваме салатата на парченца и разпределяме в 4 чинии. Разбиваме лимоновия сок със зехтина и поръсваме салатата. Върху нея разпределяме каймата. Украсяваме с шайби от лилавия лук, четвъртинки чери домати, ивички кашкавал и чипс.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








