 
                
            
	пилешко месо - 6 бутчета
	къри – 1 ч.л.
	червен пипер – 1 ч. л.
	черен пипер
	сол
	масло - 1-2 с.л.
	лук – 1 глава кромид
	чесън – 1 скилидка
	домати – 600 г
	индийско орехче – 1 щипка
	бульон – 50 мл
	мед – 1 ч.л.
	нарязан магданоз – 2 с.л.
	лимони - 2 с.л. лимонов сок
	сол – на вкус
	розмарин - 1 ч.л.
	 
Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.
Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.
	Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








