Пилешка кавърма

вход през zajenata.bg
Пилешка кавърма
admin
Добавена от: admin
115735
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешко месо (най-добре  смесено бяло месо и от бут)
4-5 зелени и червени пиперки
2-3 моркова
4-5 глави лук
300 гр. гъби
1 с.л. червен пипер
2-3 домата
риган
магданоз
2 пилешки бульона от кубче
по желание - 1 ч.ч. бяло вино
 

Нарежете пилешкото на хапки. Задушете ги с малко мазнина в дълбок тиган, след което прибавете нарязания на ивички лук, нарязаните моркови, нарязаните на ивички чушки и гъбите (на филийки). Задушете месото със зеленчуците, след което поръсете отгоре червения пипер и разбъркайте. Добавете обелените и настъргани домати. Залейте с малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, и оставете да къкри на бавен огън. По желание може да добавите и половин чаша бяло вино. Щом ястието се позадуши, подправете с риган, сол, черен пипер на вкус и 2 пилешки бульона от кубче. Оставете да се задушава още се около 1 час, докато омекнат лукът и морковите, а водата почти изври. Поднесете кавърмата със ситно нарязан магданоз.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft