Пилешки бутчета с ориз
	4 бр пилешки бутчета
	2 глави кромид лук
	1 с. л. краве масло или олио
	1 (425 мл) консерва грах и моркови
	2 ч. ч. (500 мл) ориз
	сол
	черен пипер
	подправки (по желание)
	3 ч. ч. (750 мл) гореща вода
	• Две глави лук, нарязани на дребно се запържват в тиган и заедно с олиото (масло) се прехвърля в тава.
	• Отгоре се изсипва консерва грах с моркови (отцедени без вода).
	• Отгоре се сипват 2 ч. ч. ориз (суров).
	• Подправя се със сол, черен пипер и по желание пилешки бульон.
	• Залива се с 3 ч. ч. гореща вода.
	• Пилешките бутчета се посоляват или се подправят по желание и се нареждат най-отгоре.
	• Тавата се покрива с алуминиево фолио.
	• Фурната се загрява на 200 С.
	• Мързеливите пилешки бутчета с ориз се пекат за около 2 часа и 30 минути.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







