Пилешки късчета с гъби и топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки късчета с гъби и топено сирене
Пилешки късчета с гъби и топено сирене
admin
Добавена от: admin
54030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешко филе
500 гр. гъби (пресни или от буркан)
100 гр. топено сирене
по желание - две шепи счукани орехи
бучка масло
2-3 лъжици олио
черен пипер

Нарежете филето на хапки или тънки пържолки и го запържете в малко олио, овкусено с черен пипер и малко сол. Когато месото е готово, добавете и гъбите и запържете и тях. Прибавете към ястието 1 кафена чашка вода с бучката масло, така че месото да се задуши. Добавете топеното сирене и разбъркайте добре, за да се разтопи хубаво то. Ако водата е извряла, прибавете още малко. По желание доовкусете късчетата с подправки по Ваш вкус. Месото трябва да поври още малко, до желаната гъстота на получения сос. Поднесете късчетата топли, поръсени с настърган кашкавал и пресен магданоз.
По желание може да добавите към соса и нарязани орехи - те ще обогатят вкуса на пилешкото.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft